Teater och konsert

Nu när jag haft besök har det varit roligt att passa på och gå på olika föreställningar.

Mest berömd är Hanoi för Water Puppet Show dvs vattendockteater. Det är bara något man måste ha sett om man varit här. Sven, jag och Olle trängdes med övriga turister, (några svenskar men mest fransmän) en varm söndagskväll i teaterlokalen som domineras av en badbassäng. De som sköter dockorna står i vattnet upp till midjan. Kolla in fotona. Mycket originellt och trevligt.

Jag har hört att det är svårt att få tag på biljetter till Operan, så en dag när vi passerade föreslog Sven att vi skulle kolla vad som går och om det finns biljetter. Biljetter fanns det till en galaföreställning för att fira 20 år av något musikarrangemang. Under tre timmar upplevde vi en blandad föreställning med allt från sk röd musik – musik från krigsåren som hyllar hembyn, kvinnorna och fosterlandet – traditionell vietnamesisk dans, modern pop, street dance och hip hop. En upplevelse med många förtecken, vackert hus byggt 1911, vacker sång och dans, dåligt stoppade och sluttande stolar, en föreställning utan paus samt alla vietnameser som sprang in och ut under hela föreställningen.

Dagen innan Sven kom så var jag och såg något mycket spektakulärt och fascinerande – en Bubbelshow. En canadensisk vietnames som under 2 timmars stort jubel blåste och lekte med såpbubblor; stora och små, stora med små inuti, stora med barn inuti, runda bubblor, raka bubblor, enfärgade bubblor och mångfärgade bubblor!!!

Livet behöver inte bli tråkigt här även om det vietnamesiska nöjesutbudet lär finnas i Ho Chi Minh city.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback