På hoj I Ho Chi Minh City!

Förra veckan var jag ner till Ho Chi Minh City fd Saigon. Vi flög och tack och lov så har vår kontaktperson här i Vietnam många ”känningar” överallt. Annars hade jag blivit kvar i Hanoi, för mer än halvvägs ut till flygplatsen kom jag på att mitt pass ligger i kassaskåpet på kontoret. Efter lite telefonerande så lyckades jag få åka iväg utan att jag behövde legitimera mig. Vår chaufför fick åka tillbaka till kontoret med kassaskåpsnyckel så att min alltiallo Tam kunde skicka ner passet till hotellet. Hoppas nu att jag lär mig!!!

Tur att jag inte missade detta! Vilken upplevelse att åka runt på motorcykel tillsammans med en grupp ungsocialister. Olle kidnappades av gänget, när vi var klara med dagens skolbesök. När han slutligen hamnade på en restaurang och gruppen av ungdomar bara blev fler och fler ringde han efter mig. Han kunde ju inte berätta för mig var han var, så jag försökte få hotellvakten att beställa en taxi till mig, som sedan via min mobil skulle få veta vart han skulle köra mig. Tveksamt tyckte vakten men efter lite förklaringar så gick han med på att skicka iväg mig. Inga bekymmer jag kom fram till härligt käk.

Gruppen av ungdomar bara växte och plötsligt bar det av ut på stan. Vi åkte runt ett 15 tal motorcyklar, i ett par timmar. De ville visa oss hela stan men vi fick dem till slut att förstå att vi behövde kaffe! En så vacker stad - öppen och ren - Inte allts så trång och gyttrig som Hanoi. Hanoiborna säger att allting är dubbelt så mycket i HCM och det är det folkmängden, trafiken och värmen (nästan).

Hit vill jag tillbaka men då med någon dag utan möten och konferenser. Jag är lovad orm till lunch, nu åt vi bara bläckfisk, ostron och musslor.

Marianne

PS jag var på mannekänguppvisning också Fashion för 40+

Kommentarer
Postat av: Bosse Bergman

Hej Marianne!

Emma-Li kom nyss hae till Europa (England) efter tre månader i Shanghai. Hon kommer hem på fredag.
Även Kineser bär pyjamas på stam, upptäckte hon! Det är nog vanligt i Sydostasien.
Tim beställde orm på en restaurang en gång, och de kom in med den som den värsta fina vinflaskan för godkännande, levande!, sedan tillagades den och på bilden såg det faktiskt läckert ut, men den smakade visst, just det, PYTON!
Han rekommenderar det inte.
Men å andra sidan äter han ju inte surströmming, det gör ju du, så kanske.....

Hej så länge och ta det vackert i värmen!
//Bosse

2006-06-06 @ 20:56:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback