Sagolika Sverige

Skall till Umeå för att hälsa på mamma. Måste titta till henne och hjälpa henne med lite tvätt och städning. Dessutom kommer Oskar, hans flickvän Britta och hennes föräldrar upp till Umeå. De skall bo på Norrbacka - är väl nyfikna på stället dit Oskar och Britta skall flytta.Huvudanledningen är att de skall på folkmusikfestiva!

Har just avverkat halva sträckan mellan Östersund och Umeå. Totalt blir det 6 timmars bussfärd genom ett helt sagolikt landskap, snön ligger djup och träden är helt täckta av vit mjuk snö. Några renar passerar över vägen. Saknas bara tomtesläden! Helt osannorligt vacker. Går inte att beskriva måste ses.


Mitt nya tågliv

Nu är jag påv äg igen med tåg mot sydliga nejder.Idag skall jag bara till Uppsala för Martin har 7-årskalas i morgon.Skönt att slippa nattåg! Och jätteroligt att träffa Martin och Jesper igen, ja föräldrarna Henrik och Carina får väl också duga.
Sven kommer också upp till Uppsala och sedan åker vi gemensamt till Göteborg på söndag. På måndagkväll reser jag tillbaka till Östersund för ett sammanträde på tisdag, sedan bär det av hemåt igen. Mycket resande blir det.

I veckan har det varit kallt ner till -20 grader. I torsdagskväll steg tack och lov temperaturen till bara -7 grader så då bar det av ut i skidspåren. Nu hade jag sällskap av Lisen en supertrevlig och sportig arbetskamrat. Hon visade mig de korta spåren och gav sig sedan ut på en långtur. Jag skidade fram i lagom fart 2 gånger 1,7km spåret. Oj så härligt! Efter 1 timme i spåren och en god middag somnade jag tidigt.


En kväll i skidspåren

Oj så skönt det är! 4 km i spåren, nysnö och ett härligt glid. Äntligen så har det blivit så varmt att jag har kunnat vara ute och åka skidor igen. Ikväll var det bara -7 grader, svinkallt tänker du nog men här uppe är det precis det vi vill ha för att få bra skidföre.

Skidåkning kräver mat och sömn så nu skall jag isäng.

God Natt