Två timmar i skidspåren

Idag skulle det ske, Jag skulle prova min helt nya skidutrustning. Ingen av mina kollegor skullw ut men jag är rädd för att omjag  backar idag så kanske jag inte kommer ut i spåren.

Sagt och gjort kl 17.00 stog jag färdig och spände på mig skidorna. Alla hade sagt att det var väldigt lätt att hitta ut till spåren - bara under vägporten och sedan mot stadion. Jag frågade den ena efter den andra och till slut så hittade jag några spår och åkte mot det håll där stadion ligger.

Efter några km kom första skylten stadion 3,2 km Oj då! Bara att fortsätta. När jag kom dit så valde jag vad jag trodde var 3 km spåret. Efter ett tag så visade det sig att jag hade gett mig ut på 5 km spåret.

Oj då bara att fortsätta! Efter ytterligare några km så hittade jag en skyllt där det stod A4 3,6 km. A4 hurra det är ju gamla militärområdet där universitetet ligger. Bra åtminstone åt rätt håll. Så jag åkte bara på, härliga långa utförslöpor.

Plötsligt inser jag att jag måste ha åkt för långt. Bara att vända. Efter att ha frågat mig fram kom jag tack och lov tillbaka till kontoret. I mogon kommer jag att vara ledbruten.

Nu måste jag skaffa en spårkarta och kanske en karta över Östersund. I morgon skall jag ut igen.

En vecka i rörelsens "tjänst" - nästan

Nu har jag just avslutat en vecka i Göteborg - i rörelsens tjänst. Jag har gjort bokföring och bokslut för Jf KUTA och för Vänersnäslägret samt påbörjat bokslutet för Jf Skatås och för Junior distriktet. Nästa gång jag är hemma för jag göra boksluten klara.

Det skall faktiskt bli skönt att komma till Östersund igen och få reglerad arbetstid. När man bara är ideell, kan man ju jobba fram till mitt i natten och strunta i lunch, middag och ev raster. NU skall det bli ordning och reda på mitt liv en vecka igen. Jag har köpt nya skidor så jag hoppas att det blir skidföre och inte allt för kallt. Men jag måste först köpa skidkläder innan jag kan ut i spåren - jeans duger ej. Hoppas det finns något kvar på rean.

Det är förresten dyrt att vara i Göteborg. Sven drog med mig ut för att köpa bäddsoffor. Det blev 2 st -  en för Göteborg och en för Hönö. Hoppas nu bara att barnen tycker att de är sköna att sova i  - dyra var de i alla fall, trots att det var rea.


Nytt år - nya utmaningar

Jul och Nyår i Umeå, med hela tjocka släkten. Så kul! Mamma, Sven, alla barn, barnbarn och deras respektive. Ibland ännu fler. Mycket mat, mycket disk, mycket prat samt många trevliga Jazzyspel.

Jag åkte från Östersund till Umeå och också tillbaka till Östersund. I december var jag min lediga vecka i Malaysia, så jag har faktiskt inte varit i Göteborg sedan sista veckan i november. Det märkte jag när jag kom hit och såg posthögen.

Min lediga vecka har jag ägnat åt rörelsen. Bokslut för JUNIS distriktet, juniorföreningarna och Vänersnäslägret. Men nu är det mest klart. Det enda jag har kvar är alla bokslutsjusteringar och utestående skulder. Så skönt det känns.

Mitt enda problem är att min kära gamla mamma blev sjuk under julen och tillbringat en vecka på infektionskliniken. Hon har just kommit hem till lägenheten och skall ha hemhjälp 4 gånger per dag. Hon verkar inte alls trivas med det och jag undrar hur detta skall gå?

Sedan har ju Sofia och PJ börjat sin jorden runt resa. De är nu i Mexico. Avundsjuk är jag nog men mest lite orolig. Jag är trots allt en hönsmamma.