Vintern är här!

Onsdag den 26 januari 2006
Hej igen!
Nu har vi återigen internet på kontoret, så jag kan ge er de senaste nytt.

Helgen på Folkhägskolan Soc.son var mycket trevlig och lärorik. Två gruppdynamiska utbildningar med drygt 60 deltagare kördes parallellt. Jag deltog som observatör i en av grupperna. Oj vad jag lärde mig mycket om hur Vietnameserna ser på ledarskap och jämställdhet mellan könen. Ingen tvekan vem som bestämmer! Den som är man och äldst. När vi skulle försöka få dem att bilda team och klara teambildnings banan så hade de problem. Tjejerna väntade tyst och tåligt tills killarna bestämmt hur uppgiften skulle lösas. När de sedan satte igång med uppgiften kom de ju på att alla var lika viktiga vilket var en stor upplevelse för alla. Kaos utbröt till att börja med, innan någon tjej till slut tog plats och fick med alla.

På lördagkvällen så kom ytterligare ett 60 tal ungdomar och juniorer från kulturklubbarna för att avtacka Johan. Vilket party, underhållning, dans, presenter och tal.

Min största upplevelse var tyvärr vintern, fy vad jag fös. Detta trots att jag tagit med mig mina varmaste kläder och lager på lager, men när det inte går att få varmt någonstans så blir man tillslut helt genomfrusen.

Väl tillbaka till Hanoi igen så insåg jag att det blivit kallare även här. Min lägenhet är dock ganska varm och med tre täcken så blir jag åtminstone varm under natten. På kontoret har jag ett värmeelement vid fötterna så här går det också rätt så bra.

Om nu vädergubbarna har rätt så skall det bli varmare igen i morgon. Hoppas det fär i helgen är det Tet. Det Vietnamesiska nyåret. Det skall jag berätta om en annan gång. Jag skall ta några foton också så ni får en bättre uppfattning om hur allt ter sig.

Innan jag slutar vill jag tacka alla för era trevliga inlägg. Tusen tack varje liten hälsning värmer.

Tills dess
Ha det så bra
Marianne



Kommentarer
Postat av: Winnie

Hej Marianne,

vilket spännande liv du nu har påbörjat - hoppas du kommer att njuta och må riktigt bra samt får en massa spännande upplevelser med hem, så vi andra åtminstånden kan få uppleva lite genom dig.
Bästa vinterhälsningarna från Winnie

2006-01-28 @ 14:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback