Fotmassage och ädla stenar

Nu är jag äntligen i Vientiane igen. Denna pärla på jorden. Här är det varmt på dagarna och vanlig svensk högsommartemperatur på kvällarna ca 28 grader. Det som mest skiljer Vientiane från Hanoi är lugnet. Här är det tyst så man kan höra fåglarna och gräshopporna. Visserligen kryllar det av västerländska back packers när man går ner till området längs Mekongfloden men jämfört med Hanoi är det rena friden.

Mekongfloden är nästan tom på vatten endast en smal bäck ringlar sig fram längst motstatta sidan ? längst Thailands gräns. Med lätthet skulle man kunna gå och simma över. Jag ser fram emot att komma hit i höst när floden är fylld till sina bräddar och strömmar fritt fram.

Det blir mycket gående här så jag övertygade Sven om att följa med på fotmassage. Den första vi prövade var en mer västerlänsk anpassade klinik med vanlig typisk svensk fotmassage. Den andra var däremot en traditionell akupressur massage. Oj vad många punkter jag hade som gjorde ont och efter 1 timme kändes det som om jag hade haft fötterna i en mangel. Men så SKÖNT det var, benen nästan dansade fram!

Sedan så har jag varit och handlat mina fördelsedagspresenter. Guld och ädla stenar. Så mycket snyggt det finns här. Bergen uppe vid gränsen till både Myanmar och Thailand är fulla av safirer, rubiner, topaser och allt vad man kan önska sig. Jag var ju ute efter Star Ruby som skulle matcha min ring som jag köpte i Indien. Efter lite letande hittade jag en Indisk försäljare som var både trevlig och hade glimten i ögat. Jag föll pladask för honom och hans stenar. Jag köpte både halsband och örhängen, så nu hoppas jag bli utbjuden på fint party så jag kan ha ?grannlåten?.

Just nu sitter vi på inrikesflygplatsen för att åka till Luang Prabang men det får du läsa mera om i nästa inlägg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback